Thursday 17 March 2011

Stay free - stay focused!

Šorīt piesēdos pie datora un tīri vienkārši izdomāju iziet cauri treideru blogiem - tā teikt - apskatīties, kā kuram veicies pēdējo notikumu gaitā biržā. Kā nu kuram. Bet visvairāk mani pārsteidza nevis pati peļņas atskaite, bet gan izdarītie secinājumi... Šeit vēlos pieminēt pāris skaistas atziņas: "Kas nemainās, tas izzūd", "Kas nepielāgojas, tas neidzīvo" - īpaši vidē, kur strauji mainās notikumu gaita. Nav pareizu vai nepareizu spriedumu vai likumu kā pareizi jāizskatās veiksmīga treidera blogam. Tīri vienkārši - visa problēma slēpjas uztverē! ;)

Blogs ir lieliska iespēja kā sevi izpaust, atrast domubiedrus un dalīties domās. Bet vislielākā jēga no bloga pašam ir tad, kad raksti par savām domām un atziņām, nevis tīri vienkārši atskaites par "zaļiem" vai "sarkaniem" periodiem BetFair likmju biržā. Kuram patīk pliki skatīties uz BetFair grafiku ar augšupejām un lejupslīdēm? Visi vēlas zināt domu, kas paslēpta aiz grafika. Bet, ja pats nevari to saskatīt, tad sāc vainot tirgu. Vēl viens citāts šajā sakarā ir fragments no pazīstama veiksmīga In-Play treidera:

"... it will never get back what you have lost !! It is the amount of knowledge and skills that you possess enable you to make the right decisions again and get out of the shit hole :-) So, you guys, when you hit a losing run you must stop making excuses and blaming on the lack of discipline. To win at this Betfair game - knowledge is king !!"       /Mr Wong/

Treida pasaule ir pilna ar stereotipiem un skaistām zelta atziņām. Dažas tiešām ir uzmanības vērtas, citas tiek vairākkārt pasvītrotas guru vidū, piemēram, "Buy low, sell high!" u. tml. Mēs visi esam tās lasījuši un paši kādreiz par tām ieminamies - bet reāli mentāli mēs veidojam savu izpratni par pareizu un nepareizu rīcību biržā. Tiklīdz viena atziņa ir glābusi mūs no zaudējuma, mēs taj piešķiram lielāku nozīmi. Pēc tam, kad tas atkārtojas vēl piecas reizes - šī atziņa ir kļuvusi par treidinga stila līdzgaitnieku. Un ar to viss ir kārtībā. Līdz brīdim, kad mēs to sākam attiecināt uz visiem tirgiem un stratēģijām biržā. Bet tiklīdz nonākam līdz lūzuma punktam, vainojam pašdiscpilīnu. Ticu, ka veiksme ir pielāgošanās spējā. Ir jāaizmirst visas robežas un stereotipi - jātreido ar vēsu prātu, fokusējoties uz brīdī, kad tiek atvērts treids līdz brīdim, kad tas tiek aizvērts. 

Veiksmīga treidera blogs? Heh - tāpat kā veiskmīgas dzīves piemērs - ar mašīnu, divām, villu pie jūras, skaistu sievu un ģimeni. Dzīvē vienam skaistumkonkursam seko otrs. Neaizmirstiet sevi, nepazaudējiet sevi, nesalīdziniet sevi ar citiem konkursa dalībniekiem! Esiet ārpus konkursa - esiet jūs paši! (...) 

Veiksmi!

1 comment: