Thursday 31 March 2011

When "Good" goes to "Soft"

Tagad pēdējā mēneša notikumu gaitā esmu nonācis tādā kā pašplūsmā. Vairāk esmu nodevies materiālu apguvē. Treidings pagaidām atlikts - vairāku iemeslu dēļ. LAY OF THE DAY tagad kā primārā laika pavadīšana zirgu tirgos. Bet ne vienīgā. Visam paralēli pa virsu apgūstu grafiku tehnisko analīzi, bet arī svingos pagaidām nevaru darboties nopietni - tīri vienkārši trūkst primāro darba apstākļu - internets, telpa, laiks... Nevēlos uzņemties papildus risku; treidot tikai tad, kad atrodās brīvs laiks un kluss brīdis, manuprāt, nav diez ko nopietni. Teiksim tā - sekoju notikumu gaitai no malas, īpaši neiesaistoties pašā spēlē.

Drusku atgriežoties pie iesāktām lietām - treidings uz tipsteru prognozēm. Būtībā marta sākumā īpaši labas treidinga situācijas nebija pavērušās. Bija treids, kur no iespējamiem 8%, paņēmu peļņu uz 3% - grūti prognozēt koeficienta kustības pirms sacīkstes. Mazāka peļņa koeficientos ap 1.45 - virs 10% peļņu var sagaidīt uz koeficientiem virs 1.80. Lielisks piemērs 7. marts - neskaitot papildus peļņu uz tirgus aizturi, kad palielināju banku par 40%...  Lūzuma punkts 9. un 10. marts (!) - pirmo reizi 3 mēnešu laikā treidoju pret izteiktu tirgus drifteru. 9. martā -32%; 10. martā jau guvu mācību, pieņemamie -12%... Būtībā riskēju ar laimestu, ko nopelnīju uz tirgus aizturi - zaudēju drusku vairāk. Vienīgi izskaidrot kāpumu koeficientā - īpaši 9. martā, kad favorīts tiešām uzvarēja sacīksti, nevaru. Iespējams tas bija sniega bumbas efekts - kad cilvēki tīri vienkārši izlēma sekot tirgus tendecei, pieņemot, ka viņi nezin kaut ko, ko zin lielākā tirgus daļa. Būtībā tā arī veidojas tirgus drifteri... 

Galējo punktu manam ikdienas treidingam pielika BetFair crash. Tajā pašā nedēļā 12. martā zaudēju pusi no manas likmju bankas - nevarēju aizvērt treidu. Uzreiz pēc tam izņēmu visu atlikušo naudu no mana konta. Tas tāpēc, ka vairāk vairs nevarēju atļauties pat riskēt. Atkāpe uz reālo dzīvi, kurā tolaik notika krasas izmaiņas (...)

Kopumā - uzskatu, ka šī bija laba pieredze - un varēja gadīties jebkurā treidinga posmā. Vienīgi sakritības pēc man tas viss iekrita vienā nedēļā. Tagad jātiek atkapaļ pie uzkrājuma, jānodrošina pamata apstākļi. Jāatver konts BetDAQ, kas var paglābt no iespējamiem zaudējumiem BetFair problēmu rezultātā... Tik tālu no pēdējo notikumu un secinājumu žurnāla.

Pašlaik turpinu likt prognozes uz zirgiem. Bet negribētu to saukt par atkāpi uz bettingu. Paralēli sekoju grafikiem. Bieži vien False Favourites vidū parādās drifteri (...)

Priekštats, ko guvu par koeficientu kustībām, nodarbojoties ar pozicinālo treidingu, veidoja pamatu izpratnei par svingu treidingu un tehnisko grafiku analīzi. Arī tas tagad ir mans fokuss uzreiz pēc LAY. Par to kādu citu reizi konkrētāk, pagaidām mācos un apgūstu lietas būtību, kontaktējos ar cilvēkiem, kas jau ar to nodarbojas.

Tātad - viss kārtībā, turpinam darboties - taisam naudiņu!

No comments:

Post a Comment