Thursday 3 March 2011

Higher confidence leads to higher investment

Divu mēnešu izpēte ļāva gūt lielu pārliecību zirgu Pre-Treidingā. Ja sākumā tas likās vienkārši kā tests sistēmai, tad šobrīd to var saukt par nišu treidinga stratēģijām. Ir beidzies tests ar mazām summām un ar pārliecību tagad menedžēju 100 GBP likmes. Ir radušās jaunas idejas - tās radošā procesā nekad neizpaliek. Vairāk vēlos pievērsties grafiku tehniskai analīzei, kas ļaus pārliecinošā pāriet no pozicionālā treidinga uz svingiem. Principā viss, ko es pašlaik daru - nāk ar jaunu kvalitātes devu, par ko man pašam liels prieks!

Kijosaki savās grāmatās nereti ir aprakstījis vienkāršu psiholoģisku aspektu naudas pelnīšanā, kurai pamatā ir trīs faktori: zināšanas, pieredze, nauda. Uzkrājot zināšanas, tās jāliek pieredzē; nauda nepieciešama, lai realizētu ideju. Vai ideja nesīs peļņu būs atkarīga tikai no pirmiem diviem faktoriem. Kā zināt, vai ir pietiekami zinšānas un pieredzes, lai gūtu peļņu? Atbilde ir vienkārša: kad paliek pārpalikums (..)

Tieši tā es uztveru treidingu. Ja balanss iet mīnusā - trūkst vai nu pieredzes, vai zināšanu, varbūt pat abu kopā. Tieši tāpēc iesaku un pats piekopju ieradumu sākumā treidot uz papīra, kas sniedz zināšanas, tad treidot ar mazām summām, gūstot pieredzi, un visbeidzot, ja kontā paliek pārpalikums, investēt lielākus naudas apjomus.

Tad nu lūk - pašlaik ir tas posms, kad pāreju uz lielākām naudas summām. Jau vakar treidoju ar 100 GBP likmēm; sajūtas, kas mani pārsteidza, ir tieši tādas pašas kā treidojot ar 10 GBP likmēm. Varbūt arī tāpēc, ka 10 GBP likmi, treidojot vēl šajās robežās, vienmēr uztvēru kā 100 GBP, nopietni pardzīvojot par katriem 10 pensiem, kas iet mīnusā. Domāju, ka atslēga uz "emocionāli aukstu" prāta stāvokli treidojot ir attieksmē. Šis drusku no psiholoģijas...

Bet kā tad ir nosliedzies Februāra treidings? Īsti nezinu precīzu treidu skaitu, bet kopējā peļna periodā no 10/02 - 28/02 ar mazām likmēm sastāda +13,58 GBP, kas ir 67,90% ROI. Domāju, ka tas ir pietiekams iemesles apjomīgākai investīcijai stratēģijā. 

Līdz ar lielāku summu, protams, pieaug arī atbildība, kas prasa profesionālāku pieeju lietām. Pašlaik lieta, kas man ļoti pietrūkst ir ātrs interneta pieslēgums. Tik tālu, ka izmantot GeeksToy, tas mani neskar, bet, ja vēlos paralēli darbināt arī NINJA Trader ar Quantsports grafiku indikatoriem vai arī aktīvi pētīt katra zirga formu sacīktē, tas paliek gandrīz vai neiespējami. Varbūt pagaidām iztikšu tāpatām; tiklīdz peļņa attaisnos līdzekļus, noteikti nežēlošu naudu arī ātrākam interneta pieslēgumam.

Par tehnisko grafika analīzi pagaidām sīkāk nerunāšu - vēljoprojām uzkrāju zināšanas. 

Tik tālu, cik esmu - pagaidām viss iet diezgan raiti uz priekšu, par ko man pašam liels prieks! Atliek noturēt tādu pašu disciplīnu un nepaļauties liekiem emocināliem kārdinājumiem... Lai izdodās!

No comments:

Post a Comment