Tuesday 25 January 2011

Risku spiediens!

Iesācēja veiksme - tā sauc cēloni dzelžainai pārliecībai, ka tas varētu izdoties pat tad, kad viss sāk brukt kopā! Un droši vien šis nebūt nebūs izņēmums. Neskatoties uz lieliskiem iepriekšējās nedēļas rezultātiem - ir sākusies melnā strīpa. Ar to arī disciplīnas zudums, dzīšanās pakaļ lielākiem plusiem, kas ieved dziļākā mīnusā reālajā konta balansā... Varbūt arī tāpēc, ka visas olas liku vienā grozā zem nosaukuma: "zirgu skriešanās sacīkstes". Futbolam tika atveltīts vēl mazāk laika - un varbūt vairāk nemaz fiziski nevarēju... Ko lai saka - katrai kļūdai var atrast savu cēloni - galvenais ir izdarīt secinājumus un neiestigt purvā!

Zirgu sacīkstes tuvojas Chase sezona - tas nozīmē, ka favorīti zaudēs arvien biežāk. Sīvāka konkurence, kad vairāk uzmanības jāpievērš favorīta formai. Vairāk sacīkstes pirmajās klasēs. Ascot trasē ir sākušies "Chase Meetings" - kas aktīvi turpināsies arī februārī. Tam visam gaidāma kulminācija Cheltenham Festival martā! Tas viss tiks saistīts ar atlases skrējieniem, kurus var novērot jau tagad. 

Tests, kas sevi ļoti labi parādīja mēneša sākumā, tagad sāk grīļoties. Koeficienta svārstības arvien biežāk liek par sevi manīt zaudējumos, kad nostrādā Stop Loss. To var izmantot arī pretēji - liekot sākuma likmi Lay un tikai tad Back, bet arī tam jāveic atsevišķa atlase... Vēl viens risks, kas atklājās In-Play ir koeficienta strauja kustība uz augšu; tas varētu notik pēdējos 200 metros līdz finišam, kad favorītu izaicina uz sīvu cīņu par pirmo vietu. Atkarīts arī no distances - ir jāzin, kad jāiet ārā no tirgus, vienalga, vai tas ir zaudējums vai laimests. Derētu sīki papētīt arī veiksmīgākos treidus - kad koeficients ir gājis uz leju "kā pa sviestu" - šeit lēti noderētu abonaments RacingPost Video bibliotēkai, kurā var aplūkot notikušus skrejienus. Tas palīdzētu "savilkt galus", izprotot līdz galam koeficienta kustību saisību ar to, kas notiek skrējiena laikā. Bez tā visa - papildus risks uz gariem skrējieniem, kad notiek sīva cīņa par pozīciju. Pastāv risks, ka favorīts tiks ieslodzīts pa vidu zirgu čupai bez iespējas izrauties ārā tuvāk finiša taisnei.  Te jāpievērš uzmanība zirgu skaitam skrējienā - tas risku mazinātu....
Testa peļņa kopš iepriekšējā ieraksta blogā nav izkustējusies no vietas. Vēl sliktāk - tā ir kritusies lejā no +48,36 uz  +46,78. Tas viss saistīts ar riskiem, kas atklājās testa laikā. Ķēdes rezultātā cieta Strike Rate, kritiens no 95% uz 75%, kas nedod ne mazākās cerības uz sistemas ilgtermiņa dzīvotspēju. Šis ir punkts, kad kaut kas jāmaina!

Pieņēmu lēmumu mainīt testa kritērijus, ieviešot stingrākas robežas skrējienu atlasei! Skatīsimies, vai tas glābs Strike Rate kritumu. Iespējams mēģināšu treidot uz pretējo pusi... Galvenais ir apzināties riskus! Jau kuru reizi pieviļ Chase sacīkstes - nevar atkārtoti un akli kāpt uz tā paša grābekļa! Nezinu, kā ar Hurdles. Formas analīze vienreiz veiksmīgi paglāba no zaudējuma. Taj derētu pievērst vairāk uzmanības! Kopumā ir vēl daudz jāmācās, ja grib izveidot ilgtermiņa stratēģiju. Varbūt pluss tādā varētu būt tieši elastība - kur atkarībā no noteiktiem kritērjiem mainās arī treidošanas stils... Redzēs, kas atklāsies tālākos testa rezultātos! (...).

No comments:

Post a Comment