Saturday 5 February 2011

First month In-Play!

Ar prieku varu paziņot, ka noslēdzies pirmais darba mēnesis zirgu in-play tirgos. Ideja apvienot treidinga un bettinga metodes izrādījās visai progresīva. Neskatoties uz krasu zaudējumu rindu, tomēr spēju savākties un atrast izeju, kurā stratēģija vēljoprojām spētu "izdzīvot"! Jācer, ka arī ilgtermiņā. Negribētos teikt, ka tests ir galā, bet pirmais solis uz ilgtermiņa stratēģiju ir sperts. Nākamais varētu būt tests ar mazām summām... 

Atskatoties uz testa gaitu, jāuzsver viens zīmīgs secinājums - koeficients ne vienmēr atbilst patiesai zirga formai, šodien un tagad! Jāveic izpēte, kuras gaitā iespējams atklāt zīmīgākos skrējiena kritērijus. Šis labi atspoguļojās testa gaitā, kad sākumā tika ņemta katra sacīkste, kurā piedalījās koeficientos izteikts favorīts. Nešķirojot klases, sacīkstes tipus, distanciesu.c. detaļas. Atlika tikai brīnīties, kad uz pliku koeficientu viedokļa Strike Rate stabili turējās virs 90%; vienmēr prātā paturēju domu, ka tā ir tikai īstermiņa veiksme, uz kuru paļauties būtu muļķīgi... Pavērsiens notika, kad sākās Chase sezona - zaudējums pēc zaudējuma. Bez tā gadījumu skaits, kurās koeficients uz favorītu garajās distancēs sacīkstes gaitā ir kāpis tikai uz augšu, turpināja pieaugt. Un šis bija tas moments, kad beidzot varēja pieņemt attiecīgus kritērijus

Tātad! Ķeroties vērsim pie ragiem - te būs kopējie rezultāti, ņemot vērā visus atlasītos skrējienus PIRMS un PĒC kritēriju pieņemšanas:

50 skrējieni: 39W/11L ... 78% Strike Rate
P/L: +58,89 (vidēji 1,18 sacīkstē)

Jāsaka gan, ka, sākoties zaudējumu rindai, kritēriji tiešām izglāba kopējo peļņas ainu. Tiklīdz tika pieņemti kritēriji, Strike Rate kritums tika tūliņ apstādināts, un atlikušajā testa gaitā ir tikai kāpies uz augšu. Tātad 78% kopā ņemot - kas principā ir bāzēts uz reti veiksmīgu janvāra sākumu.

Visus rezultātus kopā ar, manuprāt, izšķirošiem kritērijiem par katru skrējienu biju pierakstījis atsevišķā datu bāzē, ar kuras palīdzību vēlāk spēju smalki izanalizēt, kuri no kritērijiem varēja būt izšķirošie. Galu galā tika atrasti 2 papildus kritēriji, kas krasi izmainīja ainu uz mēneša rezultātiem. Lūk:

30 skrējieni: 27W/3L ... 90% Strike Rate
P/L: +52,65 (vidēji 1,75 sacīkstē)  

Ļoti veiksmīgi! Patiešām! Labs darbs, bet vai tas būtu iemesls investīcijai? Noteikti, ka pagaidām nē. Atlase ir strādājusi 1 mēnesi, bet, ja tā aizdomājas, arī šis ir īstermiņa periods. Ir tik daudz zirgu skriešanās veidu un tipu, kuri gada laikā mainās, vienam festivālam nomainot citu. Tas ir tāpat kā izveidot savu automašīnu un mēģināt iziet visas tās pārbaudes, kas nepieciešamas, lai legāli braukātu ar šādu auto satiksmes ceļos. Teiksim tā - ka izcili tika izturēta pirmā pābaude. Priekšā vēl viens mēnesis - tātad nākamā. 

Kopumā es uzskatu, ka stratēģija ir pilnībā sevi pierādījusi, lai sāktu to oficiāli testēt ar mazām summām. Un tad jau redzēs, kādi jauni šķēršļi stāsies šaj ceļā. (...)

Paldies www.sportabirza.com forumam un biedriem, kas mani atbalstīja šajā pārbaudījumā! Veiksmi! 


No comments:

Post a Comment