Friday 19 August 2011

Progress Of Automation

Pierasts teikt, ka viss, kas notiek, notiek uz labu. Bet ne vienmēr viss, kas notiek, notiek par labu mums (...) Atrasties šīs dilēmas priekšā nav tas patīkamākais, ko varētu just attiecībā uz treidingu. Īpaši, kad tiek ieguldīts liels darbs un pūles pie rezultāta. Iespējams tās ir tikai mirkļa pārdomas periodā, kad nauda nāk no citiem avotiem, bet treidings paliek novārtā. Galvā grozās neatbildēts jautājums: "Un kā būtu, ja būtu savādāk...?" Cik daudz es varētu nopelnīt, ja nebūtu nekā cita - būtu tikai treidings? (...)

Ir pagājušas jau 6 nedēļas - aizvadītas pie bota iestrādēm. Būtībā 4 tika veltītas bota pilnveidošanai un 2 testēšanai. Bota versija evolūcijas gaitā mainījās no 1.0 līdz tagadējai 4.5 versijai. Katru dienu tiek apkopoti rezultāti pēdējām divām bota versijām. Vakara sarunas ar partneru. Darbs pie jaunām idejām un iestrādēm, kurās saskatām pietiekamu potenciālu, lai veltītu tam savu laiku. Būtībā pavisam cita ikdiena no tās, kāda man bija 2 mēnešus atpakaļ. Un pavisam cita ikdiena man bija 5 mēnešus atpakaļ, kad BetFairā nodarbojos ar pozicionālu treidingu.

Laikam lielākais pluss manā darbībā ir spēja pielāgoties apstākļiem un laikam, kas man tiek atvēlēts treidingam. Zirgu tirgos ir pietiekami daudz iespēju nopelnīt - mainoties dzīves apstākļiem, nākas svaidīties no vienas uz otru. Botu izstrāde uz šo brīdi ir tas, kas atbilsts manam brīvajam laikam un apstākļiem.

Nesen ielūkojos za1jcas pēdējo blogu ierakstos ( developingtradersmindset.blogspot.com ). Jūlijā viņa peļņa sasniedza 2489 EUR ! Tas ir apbrīnojami! Apsveicami, ka kāds spēj nopelnīt šādu summu ar grafiku tehnisko analīzi. Iedomāties par to, ka nespēju veltīt šaj nodarbei nepieciešamo atdevi, man ir sāpīga realitāte, kuru nespēju pieņemt. Vēljoprojām, tiklīdz brīvāks laiks un vēlme, mēģinu nopelnīt naudu arī šādā veidā. Lai gan apzinos - tas viss nav nopietni. Lai reāli ķertos klāt šāda veida treidingam - ir jāvelta pietiekams laiks grafiku un savu treidu analīzei. Ir jāmācās no kļūdām un jāizdara secinājumi. Tieši tā ir atslēga uz progresu! Man nav ne laika, lai to nopietni darītu, nedz arī attiecīgas darba vietas.

Ja man brīvāks rīts, es treidoju uz tirgus atlkātnēm. Vēlāk darbinu partnera izstrādātu botu, kamēr viņš darbina 4.4 un 4.5. Tātad divi testā, viens jau procesā! Dienas laikā apspriežam idejas, analizējam tirgus izmaiņas un ievācam nepieciešamos datus jaunu ideju realizācijai. Būtībā dienas beigās jūtu gandarījumu par padarīto - tomēr ir progress!

Bota rezultāti, kādi bija manā rīcībā 6 nedēļas atpakaļ, vēlāk izrādījās maldīgi. Nedēļas divas bija grūts periods, kad, neskatoties uz samērā nelielu peļņu attiecībā pret banku, nepadevos un turpināju darbu pie bota stratēģijas pilnveidošanas. Tā tapa versijas 4.2 un 4.3. Visbeidzot par panākumu kļuva 4.4, kas uzrādīja lielāku un stabilāku peļņu visā testa periodā. Šobrīd tā kalpo par bāzi tālākajai bota attīstībai. 

17 dienu periodā:
52 treidi (28 vinnes / 20 zaudes/ 4 nulles) Strike Rate 53.85%
Peļņa:  99.18% (no bāzes likmes), aptuveni  24% pieagums pret banku


Būtībā bots domāts vidējai un lielai bankai. Ja bāzes likme būtu 200 GBP, vidējā peļņa dienā sasniegtu 10,65 GBP, kas nemaz nav tik slikti. Noteikti taps arī 4.6 versija, kurā paredzēts ieprogrammēt vēl vienu treida modeli, kas izceļās uz pārējo fona ar visaugstāko vidējo peļnu treidā. Problēma ir tā, ka mēs to atklājām samērā vēlu - pēdējā nedēļā; iestrādes vēl sekos. 4.5 versija ir sākums daudz advancētākam svingu treidingam. Ja izdosies to kādā veidā attīstīt tālāk, varētu izvairīties no lieliem zaudējumiem un izdarīt daudz vairāk treidu 1 dienas laikā. 

Rītdien sekos jauna diena. Un pēc divām nedēļām ceru ieraudzīt vēl labākus rezultātus. Lai nu kā - drīzumā man jāapdomājas par apstākļu maiņu, lai varētu koncetrēties arī uz tehnisko grafiku analīzi. Saskatu tam lielāku potenciālu kā botiem. Bet visu, protams, var darbināt paralēli - viens otram nākotnē netraucēs...

Ceru, ka izdosies! (...)

1 comment: