Monday 15 July 2013

Finding The Golden Middle

Vienmēr esmu teicis, ka arbitrāža ir stabils un zema riska pasākums, bet pats tā arī nebiju lietai pieķēries nopietni līdz šodienai. Pagaidām gan tikai sākums, bet jau esmu sajutis arbitrāžas garšu un sāku uzņemt lielākus apgriezienus. Pirmās dienas aizvadītas patīkamā plusā - un vislabākais, manuprāt, ir tā sajūta, kad no rīta piesēdies pie darba - zini, ka noteikti nopelnīsi - jautājums tikai - cik? (...)


Pirmo reizi par arbitrāžu uzzināju no web-saita ar nosakumu SureBets, vienkārši sērfojot internetā. Toreiz gan nezināju neko par iespējamiem riskiem, kā limitēšana vai likmju atcelšāna u.tml., bet uzreiz uzķēru domu, ka ir iespējams pelnīt uz cenu starpību starp totalizātoriem. Kopā ar draugu sākām lietu pētīt tuvāk, pirmās limes un peļņa. Vēlāk pierakstījāmies uz arbitrāžu servisu ucantlose.co.uk un rezultāti turpināja priecēt ar stabilu ienākumu...

Bet bija iemesli, kāpēc arbitrāžām starp totalizatoriem nebiju pieķēries nopietni - es domāju, ka daudziem šie iemesli ir līdzīgi: nepieciešama liela banka (lai pelnītu pienācīgu ienākumu), bailes no limitēšanas no totalizatoru puses un konstanta naudas plūsma no viena totalizatora uz otru manā uztverē bija diezgan haotisks un piņķerīgs pasākums. 

Jebkurā gadījumā - katrai problēmai ir risinājums - ir iespējams samazināt riskus. Ir cilvēki, kas pelna ar arbitrāžām iztiku un tas vienmēr manā uztverē bija neapstrīdams fakts, ka no arbitrāžām var pienācīgi pelnīt. Ja man kāds uzdeva jautājumu, kā var pelnīt no totalizatoriem - es vienmēr teicu: bonusi un arbitrāžas - stabils, zema riska ienākums. Vismaz tas būtu labs sākums, - treidings un pārējais, manā uztverē ir nākamais solis.

Un tomēr tieši arbitrāžas starp totalizatoru un biržu (standarta BACK-LAY) ir tas, kas vienmēr piesaistīja manu uzmanību. Kāpēc? Droši vien tāpēc, ka biržā biju pavadījis ļoti daudz laika un, kad biju pētījis totalizatoru ietekmi uz biržas cenām zirgu tirgos, šad un tad uzķēros uz iespēju nopelnīt. Vienmēr atcerēšos arbitrāžu uz zirgu vārdā Royal Wedding dienā, kad Anglijā norisinājās karaliskās kāzas. William Hill piedāvāja 7/1 uz uzvaru un tajā pašā laikā BetFair bija iespēja uzlikt LAY sākot no 3.50 (!). Apmēram pus-stundas laikā Betfair cena pamazām sasniedza William Hill līmeni, atstājot nopakaļ noslēgtus liela apjoma darījumus. Kaut kā iekšēji ticu, ka tā nebija sakritība un, ja totalizatori dažreiz pasniedz šādas te "slēptās" iespējas kādam nopelnīt - tad es vēlētos būt tas, kas viņas izmanto. 

Arbitrāžai starp totalizatoru un biržu ir savas priekšrocības - pirmkārt, no limitiem tik daudz nav jābaidās, jo biržā viemēr iespējams redzēt, cik naudas pieejams; pirmo likmi liek totalizatorā, tad biržā aizver pozīciju. Otrkārt, nauda ar laiku kaut kā nonāk atpakaļ biržā (jo dabiski sanāk vairāk zaudēt, ja vien neesi dzimis laimīgajā kreklā); tas atvieglo naudas plūsmu. Šīš priekšrocības manā uztverē samazina risku līdz minimumam un es nevarēju nepamēģināt pats saviem spēkiem.  

Manuāli meklēt arbitrāžas starp biržu un totalizatoru ir diezgan grūti. Kā palīgrīkus iegādājos divas programmatūras: SpymarQ un OddsMonkey. SpymarQ ir programma, kuru jāinstalē no diska, OddsMonkey - ir serviss, pieejams onlainā. Jāsaka, ka abi viens otru lieliski papildina, īpaši ja darbojās vairāk uz zirgiem, kā es. SpymarQ ir precīzāks - bet paņem vairāk laika tirgu skenēšanai. Drīz būs pieejama jaunāka versija, izskatās ar lielāku potenciālu - SpyMare (var pieteikties uz FREE TRIAL) OddsMonkey ir savā ziņā ērtāks un ātrāks, pieejams lielāks totalizatoru klāsts, filtrs, alerti u.c. lietas. Nosedzu mēneša maksu (8 GBP) - ar pirmo arbitrāžu. (...)

Manuprāt, šis ir ļoti labs laika posms arbitrāžām starp biržu un totalizatoriem - jo tagad ir pieejamas veselas trīs nopietnas likmju biržas: BetFair, BetDAQ un Smarkets. Un caurumu dienā ir tā kā holandes sieram. Tik ķer un tver - vienīgais, ka parasti arbitrāžas rodas uz augstākiem koeficientiem (tāpēc vajag lielāku banku) un starpības parasti nav īpaši lielas. Ar limitēšanu no totalizatoru puses - pat iedevu šaj nodarbei nosaukumu "arb-skalpings". Laiku pa laikam gadās lielāka zivs un zemāki koeficienti - tad, kā saka, sanāk "uzvārīties". 

Rezultāti 9 dienās ir pozitīvi:


Kopējā peļņa: +184.32 GBP
Vidējā peļņa dienā: +20.48 GBP

Jāsaka gan, ka sāku ar mazāku banku un tikai pāris totalizatoriem. Drīz vien atskārtu potenciālu un palielināju totalizatoru skaitu līdz septiņiem. Pagaidām ar to pietiek. Mēģinu likt likmes, kamēr biržā beidzas nauda, bet zirgu sacīkstes ir diezgan ātras, tāpēc tā nauda ātri atbrīvojas un var ķert vairāk arbitrāžas. 

Ceru, ka peļņa tikai palielināsies - tikmēr esmu apmierināts ar pirmiem panākumiem. Beidzot esmu atradis laiku izmēģināt savus spēkus. Pašlaik esmu atvaļinājumā uz mēnesi, jūtos brīvs no ierastās rutīnas un pienākumiem Anglijā; prieks, ka paralēli sanāk "nopelnīt" naudu tēriņiem. 

Veiksmīgu un zaļu vasaru!

4 comments:

  1. Sveiks!

    Cik lielus liidzekljus (banku) vajag, lai videeji dienaa panjemtu taas 20 gbp?

    ReplyDelete
  2. Sveiks! Pietiktu ar 800-1000, bet, ja mazāka banka - tas vienkārši nozīmē, ka ilgāk jāgaida, ņemot tikai arbitrāžas ar augstākiem % - tad varbūt var arī ar 500-600 to pašu nopelnīt. Es negaidu - ņemu, kas ir pašlaik.

    Vēl - es skatos, kur atstāt lielāku peļnu uz LAY vai BACK. Dažreiz lasu zirgu formas. Tā palielinu savu peļnu.


    ReplyDelete
  3. Man problēma tā, ka betfair kontam ir premium charge jāmaksā, tāpēc paliek tikai betdaq un smarkets. Cik ļoti tas var samazinaat manas iespējas, ja neizmantoju betfair?

    Paldies par informāciju. :)

    ReplyDelete
  4. Smarketam diezgan daudz arbi izkrīt, bet summmas nav lielas. Bet zini - visādi gadās... Var notvert dažreiz lielus arbus. Es pirmās 4-5 dienas tikai ar Smarkets darbojos.

    No otras puses - BetFairam dažreiz ļoti labi arbi izkrīt un tur parasti summas lielas samestas. Būs grūtāk, ja bez viņa darbosies, bet nav teikts - ka neiespējami...

    Vēlu veiksmi!

    ReplyDelete